יש לכם שאלה ? ד"ר סיגל ענה אישית לאלפי שאלות של גולשים. בתחתית כל כתבה באתר ניתן לכתוב שאלה לד"ר סיגל.

פרוקטולוגיה הוא הענף ברפואה המטפל במחלות של פי הטבעת והרקטום.
המחלות הנפוצות בתחום טיפול זה הן טחורים, פיסורה, קונדילומות וסינוס פילונדלי. לעיתים נדירות יותר גידולים ממאירים של הרקטום ופי הטבעת.

טחורים
ד"ר ברונו סיגל טחורים
פיסורה פיסטולה וטחורים

טחורים:

הטחורים הם מחלה נפוצה ביותר, ממנה סובלים כ-15% מהאוכלוסיה, גברים ונשים כאחד. הטחורים הם תופעה בלעדית למין האנושי מאז שזה למד ללכת על שתי רגליים. התופעה אינה קיימת ביונקים אחרים.

הטחורים מתבטאים בכאבים, דימומים וגרד באזור פי הטבעת. טחורים גדולים במיוחד אף ייצאו מפי הטבעת, ויבלטו החוצה. טחורים צנוחים אלה יגרמו להפרשות וכתמים על התחתון וזאת בנוסף להיבט האסתטי. הזנחת הטיפול תגרום להחרפת הבעיה, ולעיתים גם לתופעות משניות כגון אנמיה, וזאת בעקבות דמם חוזר מהטחורים אחרי יציאות.

שיטות הטיפול:

  • השיטה הקלאסית – כריתה של החלק החיצוני של הטחורים. זוהי שיטה טובה שהוכיחה את עצמה במשך עשרות שנים, אך חסרונה הוא בכאבים עזים לאחר הניתוח שמחייבים אשפוז וטיפול נוגד כאבים אינטנסיבי.
  • כריתת טחורים בלייזר – דומה לשיטה הקלאסית אך הכריתה מבוצעת במכשיר לייזר המפחית מעוצמת הכאב אחרי ניתוח.
  • THD – שיטה שהוצעה על ידי דר’ מורינגה, רופא יפני מפורסם. בשיטתו נערכת בדיקת רקטוסקופיה, כדי לאבחן את מקור הבעיה, ולאחר מכן קשירה גבוהה של עורקי הטחורים העדינים המזוהים בעזרת ערכת אולטרסאונד יחודית חד פעמית. שיטה זו אינה כרוכה בכאבים כלל. הטיפול מתבצע בהרדמה כללית, אפידורלית, או מקומית. על שיטה זו אנו ממליצים בכל פה.

עלון הסברה בנושא THD

להגדלה לחץ על התמונה

 

  • קשירה – תפיסת הטחור ועטיפת בסיסו בגומיה שגורמת ליצירת נמק בטחור, ולנשירתו. הסיבוך העיקרי: כאבים קשים מאוד ולפעמים דמם.

קונדולימות:

זהו וירוס שמתבטא בעיקר בקרב האוכלוסיה ההומוסקסואלית, ומתאפיין בגידולים קטנים רבים מאוד סביב פי הטבעת. הטיפול הוא כריתה בלייזר בהרדמה כללית קצרה. העובדה שמקור התופעה בוירוס מעידה על כך, שבמקרים רבים היא עלולה להישנות.
במקרים קלים ניתן לנסות טיפול שמרני בטיפות קונדילוקס.

סינוס פילונדלי:

מחלה מולדת של העור בגובה של עצם הזנב המתבטאת בצמיחה הפוכה של שערות תוך התפתחות זיהום.

הסימפטומים: כאבים, אודם, חום והפרשות.

הטיפול: ניתוח. הניתוח בלייזר מאפשר ניקוי התעלה וסגירתה המיידית, וחזרה לעבודה בתוך שבועיים. שיטה זו עדיפה על השיטה המסורתית, שזמן ההחלמה הממוצע שלה עומד על כשישה שבועות. שיטה זו לא תמיד ישימה במקרים של מורסה גדולה עם הרבה מוגלה אשר בה לא ניתן טכנית לסגור את הפצע.

סרטן פי הטבעת והרקטום

סרטן פי הטבעת והרקטום מאפיין אוכלוסיה בוגרת בעיקר אך לא בלעדית. הסימנים העיקריים: דמם מפי הטבעת, הפרשות ריריות רבות, ולעיתים קיום גוש בפי הטבעת או גבוה יותר ברקטום. ברוב המקרים החולים מיחסים סימנים אלה לטחורים.
הופעת הסימנים הללו, לעיתים מלווים בירידה במשקל ובחוסר תאבון צריכים להדליק נורה אדומה ואז יש לפנות מיד לבדיקה רפואית שתכלול בדיקה ידנית ורקטוסקופית וכן בדיקה קולונוסקופית ולקיחת ביופסיות.

הטיפול בעיקרו ניתוחי. כאשר הכירורג יעשה כל מאמץ לשמר את מנגנון פי הטבעת, ויש היום כלים כירורגיים רבים המאפשרים זאת.

אולם גידול גדול היושב נמוך ברקטום בסמיכות רבה לפי הטבעת יחייב, לשם רפוי, את הסרת הרקטום ופי הטבעת ויצירת “סטומה” , כלומר חיבור המעי הגס לפתח בדופן הבטן. למרות החרדה שאפשרות זו יוצרת אצל חולים רבים, ההסתגלות היא מהירה מאוד, וזה מחיר כדאי לרפוי ממחלת הסרטן.

פיסורה - סדק בפי הטבעת

אם יש לך כאבים קשים ביציאה המלווים בדמם, סביר להניח שיש לך פיסורה.


אני מאשר שקראתי את התנאים ואני מסכים להם

523 שאלות גולשים בהמשך העמוד

27 באוגוסט 2007

לד"ר סיגל היקרה שלום רב!
היני בת 29 .הסובלת מחודש מרץ/2007 מדימום והפרשות ריריות בעת מתן קיבה
יש לציין שאיני סובלת מכאבים ואיני חשה בטחורים חיצוניים.
(היני ישראלית המתגוררת בארה"ב).לפני מ"ס חודשים אזרתי אומץ ופניתי לרופא גאסטרו אשר ביצע בי בדיקה ידנית וטען שלא חש בטחורים וקבע שלא יוכל לתת לי טיפול מונע אם לא אעבור צילום קיבה פנימי וציין שעליי לבצע בדיקת דם לוודא שאיני בהריון.
בבדיקת הדם גיליתי שאני בהריון .כיום בשבוע-11 ולכן לא ביצעתי את הצילום(שמימנו מאוד חששתי)
שלחו לי מהארץ את משחה ונרות לטיפול מקומי בטחורים חיצוניים ופנימים בשם:פרוקטו-גליבנול.
(שאושרה גם לטיפול בזמן הריון)יש לציין שלאחר שימוש של כ-שבוע בתרופה הוגבר הדימום
שלפניי כן ירד ב-50% .
אני שומרת על הגינייה ושטיפות באופן קבוע לאחר מתן קיבה
אנא תגובתך וחוות דעתך.

admin
שלום מאיה,

במצבך הייתי ממתין ללידה ורק אז, אם את עדיין מדממת, פונה לבצוע פעולות אבחנתיות וטפוליות.
כל זמן שאת בהריון פעולות אלה עללות להזיק לעובר.

בברכה, דר' ברונו סיגל
26 באוגוסט 2007

דר סיגל שלום -אני כבר שבועיים וחצי מורחת נפידיפין 0.2% לפיסורה.לאחר שמרחתי כמה ימים היתה הקלה משמעותית,אך עדיין הפיסורה כל הזמן מורגשת ומטרידה.ביומיים האחרונים שוב חזרו לי כאבים חזקים וארוכים,לאחר היציאה יש לפעמים קצת דם בהיר.
האם זה ידוע כי בתהליך הריפוי עם הנפדיפין יש עליות וירידות,שיפור וחזרה כאב או שזה אמור להיות רק שיפור הדרגתי? האם שווה לחשוק שיניים ולסבול עד להשפעת הנפדיפםין או שאין טעם אם יש כאב אחרי שבועיים ועדיף ניתוח? האם כדאי להוסיף אמבטיןת?

admin
שלום אריאלה,

התרופה ניפדיפין מרפאה 70 אחוז של מקרי הפיסורה וזאת תוך ימים אחדים. והיה וזה לא כך אין טעם להתעקש ולסבול. כדאי להתרגל לעובדה שמקרה כזה הנתוח הוא הפתרון הטוב - מה-גם שההקלה אחרי הנתוח מיידית.

אשמח לראותך במרפאתי.
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6952305.

בברכה, דר' ברונו סיגל
15 באוגוסט 2007

שלום
שמי אורלי
לאבא שלי נתגלה גידול סרטני ברקטום שהגידול כבר גם חיצוני
והוא מפריש דם והפרשות אחרות לא נעימות מלווה בכאבי תופת עד דמעות
מה עושים? בריזה שלב של הסרטן הוא נמצא?
יש פה מוות ?
מחכה לתשובה ודואגת
תודה אורלי

admin
שלום אורלי,

את מתארת מצב עגום. לא מסרת לי מדוע הוא לא נותח כאשר אפשר היה לנתח. יחד עם זאת אין לאבד תקוה ואם אבא במצב כללי סביר ניתן לחשוב על מספר פתרונות.
אשמח לראותך במרפאתי.
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6952305.

בברכה, דר' ברונו סיגל
14 באוגוסט 2007

שלום!
יש לי שאלה. אני רוצנ לדעת על ניתוח שנקרא hhp. נאמר לי י"י הרופא שזה אחת השיטות החדשות שעוזרות להתפטר מהטחורים.והכאב פחות מורגש לאחר הניתוח.
האם זה קיים ומה זה ?

admin
שלום אילנה,

דר' מורינגה,רופא יפני, המציא שיטת טפול בטחורים חדשנית בה לא כורתים את הטחורים, כמו בנתוח רגיל, אלא קושרים עורקים קטנים ברקטום תחת בקרת US . לכן גם העדר הכאבים אחרי הנתוח.
אשמח לראותך במרפאתי.
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6952305.

בברכה, דר' ברונו סיגל
13 באוגוסט 2007

שלום – אני סובלת מכאבים חזקים עקב פיסורה,הומלץ לי לעבור ניתוח.היות ואני כחודש וחצי לאחר לידה ומניקה חשוב לי לדעת מה ההבדלים בין ניתוח הלייזר לניתןח הרגיל מבחינת התאוששות, כאבים לאחר הניתוח,ונזקים לעתיד..אשמח לתשובה מהירה.תודה

admin
שלום אריאלה,

הנתוח בלייזר יתרונו בכך שאיננו פוגם ברקמת הסוגרים ומשחרר מכאבים מיידית. היותך חודש אחרי הלידה איננו מונע בצוע הנתוח, במיוחד כאשר את סובלת כך.
אשמח לראותך במרפאתי.
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6952305.

בברכה, דר' ברונו סיגל

שאלות נוספות בנושא: מרפאת טחורים
