יש לכם שאלה ? ד"ר סיגל ענה אישית לאלפי שאלות של גולשים. בתחתית כל כתבה באתר ניתן לכתוב שאלה לד"ר סיגל.

מהי בלוטת התריס?

בלוטת התריס היא רקמה רכה ה”רוכבת” על קנה הנשימה משני צידיו. תפקידה הוא לאזן את חילוף החומרים בגוף. בלוטת יותרת התריס היא בלוטה נוספת קטנטנה, ויש ארבע כאלה, האחראית על משק הסידן בגוף. ארבעת הבלוטות ממוקמות אחרי בלוטת התריס.

בלוטת התריס
בלוטת התריס - ד"ר ברונו סיגל
מטופלת מספרת על טיפול בבלוטת התריס

גידולים בבלוטת התריס:

בבלוטות אלו עלולים להתפתח תהליכים גידוליים. גידולים אלה הם בד”כ שפירים, אולם בכ-4% מהמקרים יהפוך הגידול לגידול ממאיר. אחוז הנשים המפתח גידולים בבלוטות התריס גדול פי שלושה מהגברים.
ייחודה של מרפאתנו היא בבדיקות הדיקור מונחות האולטרא-סאונד המבוצעות בה. בדיקות אלו הן מדויקות הרבה יותר מבדיקות דיקור רגילות, ומאפשרות בחינה מדוקדקת של רקמת הבלוטה החשודה על ידי ניווט נכון של המחט אל מרכז המצא החשוד.

הצורך בניתוח:

ניתוח לכריתת בלוטת התריס מתקיים באחד מהמקרים הבאים:

  • גידול סרטני.
  • גידול המפריע לבליעה.
  • גידול המפריע לנשימה.
  • גידול המהווה מטרד אסתטי.

במידה ומדובר בגידול סרטני, אזי יש לנתח ולכרות את הבלוטה כולה. במקרים אחרים ניתן להסתפק בכריתה חלקית.

במקרים של פעילות יתר של בלוטת התריס, קיימת האופציה של טפול ביוד רדיו-אקטיבי וכן האופציה הניתוחית.

סיבוכים:

סיבועים עיקריים לאחר ניתוח: צרידות עקב פגיעה בעצב של מיתרי הקול (1%), ירידה זמנית לרוב של רמת הסידן בדם עקב פגיעה בבלוטות יותרת התריס. הדבר מטופל באופן יעיל על ידי תוספות סידן למזון.


אני מאשר שקראתי את התנאים ואני מסכים להם

813 שאלות גולשים בהמשך העמוד

23 באוקטובר 2013

מעקב עקב קשריות

ברצוני לשאול לגבי הממצא ברשותי של בדיקה U.Sשל הצוואר
איסטוס: ס"מ
אונה י: 5.0*1.7*1.4
אונה ש "4.7*1.5*1.0
בלוטת התריס בגודל תקין,מרקמו היפואקוגני ולא הומוגגני.
הודגמו קשריים היפואקוגניים בודדים ,עד בגודל כ 0.3*0.7 ס"מ באונה השמאלית ,
ועד 0.5*0.7 ס"מ באונה הימנית התמונה יכולה להתאים ל MULTINODULAR GOITER .
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר
בתת לסתי הודגמו בלוטות בודדות עד כ גודל כ 0.9*1.6 ס"מ בצד ימין וכ 0.8 *1.4 ס"מ בצד שמאל
בלוטות רוק בגודל ומרקם תקינים
הבדיקה ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת

ד"ר ברונו סיגל

לא סיפרת לנו את הסיבה לבדיקה.

כדאי לבצע דיקור אבנתי לבולט בקשרים בכל אונה שהגיע ל -7 מ"מ.


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
22 באוקטובר 2013

בלוטת התריס

שמי כוכבה הייתי אצלך לפני שלוש שנים עקב גוש בבלוטת התריס באונה הימנית. עשית לי דיקור תחת אולטרסאונד. וזה יצא שפיר. מאז כל שנה אני דוקרת תחת אולטרסאונד את הגוש. פעם אחרונה רשמו לי את הדבריםהבאים: התקבל קולואיד חופשי לא רב קבוצות של תאים פוליקולרים, קבוצות רבות של מיקרופוליקולים עם פוליקולים בינוניים ומורחבים מאקרופנים מלאי פיגמנט. זפק קולואידי אדמומי עם דימום ישן מלווה hyperplasia קבוצה שלוש. מה זה אומר?

ד"ר ברונו סיגל

יש לפנות לרופא שביצע את הדיקור ולבקש פיענוח מהרופא הציטולוג. כך לא תקבלי חוות דעת ברורה.


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
21 באוקטובר 2013

ניתוח חלקי או מלא של בלוטת התריס

ד"ר סיגל שלום!
לאחרונה התגלו אצלי הממצאים הבאים:
אונה ימנית בגודל 1.4*1.8*5.2 ס"מ,בחלק התחתון של האונה, נצפה קשר בודל 1.3*0.9 ס"מ ,תת הדי מעט לא אחיד עם איזורים אקוגניים, פרט לכך קשרית זעירה תת הדית בחלק התחתון של האונה בגודל 0.25 ס"מ.
בחלק הימני של המיצר נצפה קשרית תת הדית לא אחידה בגודל 0.2 ס"מ.אונה שמאלית בגודל 1.8*1.3*4.2 ס"מ, בחלק האמצעי עליון של האונהנצפה קשר איזואקוגני בעל גבול תת הדי מעט לא אחידבגודל 1*0.9 ס"מ, ללא עדות להסתיידויות חשודות.
מייצר בעובי 0.22 ס"מ.
בנוסף בביופסיה התקבלה תשובה הבאה:
1.thyroid , right lobe , fna under us :Cellular smears consisting of groups of follicular cells with Hurthle cell features , suspicious for follicular neoplasm,
2. left- colloid , sheets and clusters of regular follicular cells , consistent with nodular goiter.
בהתחשב בבדיקות האם היית ממליץ לכרות את כל הבלוטת תריס או לבצע כריתה חלקית?
אודה לך מאוד על תשובתך.
ג'ודי

ד"ר ברונו סיגל

יש להסיר את האונה הימנית ולבדוק בחתך קפוא. ואם אמנם יש בה ממצאים ממאירים יש להשלים את הנתוח לכריתה מליאה של בלוטת התריס.  03 6969999 .


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
20 באוקטובר 2013

בלוטת התריס

שלום צהרים טובים .
לפני כשלושה חודשים עשיתי בדקת דם רגילה של TSH/t4/t3 התוצאות היו טובות רק שהt4 היה קצת יותר גבוה מהנורמה הוא היה 23.75.
נפגשתי אם אנדוקרינולוג והוא אמר שזו בעיה גנטית מאחר שגם לאבא שלי יש את הבעיה הזו והוא אף הסתכל על נתונים משנת 2009 וגם שם היה חריגה בt4 . (26.05
הוא גם אמר שלפי הנתונים הt4 אצלי היה חריג מאז שנולדתי . ואם איי פעם הוא יחזור לסקאלה הנכונה זה כבר ממצא חריג שצריך לבדוק .
שבוע שעבר עשיתי בדיקת דם , והתוצאות הם:
TSH- 4.39בתווח 0.27-4.20
T4-21.51 בתווח עד 22
T3-3.01 בתווח עד 3.1

אם פתאום TSH חריג והt4 בתווח התיקוני . מה זה אומר ?
אשמח לתשובה
תודה רבה

ד"ר ברונו סיגל

עניתי.


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
20 באוקטובר 2013

בלוטת התריס

שלום צהרים טובים .
לפני כשלושה חודשים עשיתי בדקת דם רגילה של TSH/t4/t3 התוצאות היו טובות רק שהt4 היה קצת יותר גבוה מהנורמה הוא היה 23.75.
נפגשתי אם אנדוקרינולוג והוא אמר שזו בעיה גנטית מאחר שגם לאבא שלי יש את הבעיה הזו והוא אף הסתכל על נתונים משנת 2009 וגם שם היה חריגה בt4 . (26.05
הוא גם אמר שלפי הנתונים הt4 אצלי היה חריג מאז שנולדתי . ואם איי פעם הוא יחזור לסקאלה הנכונה זה כבר ממצא חריג שצריך לבדוק .
שבוע שעבר עשיתי בדיקת דם , והתוצאות הם:
TSH- 4.39בתווח 0.27-4.20
T4-21.51 בתווח עד 22
T3-3.01 בתווח עד 3.1

אם פתאום TSH חריג והt4 בתווח התיקוני . מה זה אומר ?
אשמח לתשובה
תודה רבה

ד"ר ברונו סיגל

עניתי


בברכה, ד"ר ברונו סיגל

שאלות נוספות בנושא: בלוטת התריס

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים