אודות ד"ר ברונו סיגל

יש לכם שאלה ? ד"ר סיגל ענה אישית לאלפי שאלות של גולשים. בתחתית כל כתבה באתר ניתן לכתוב שאלה לד"ר סיגל.

למד רפואה בבית הספר לרפואה של פריס.
ביצע התמחות באוניברסיטת “קולומביה” בארה”ב.
הראשון לנתח בארץ באמצעות השיטה הלפרוסקופית כבר בשנת 1990, ובבעלותו מכשור אישי לטיפול בשיטה זו.

תפקידים וחברות באיגודים:

  • חבר באיגוד האמריקאי של מנתחי השד.
  • חבר באיגוד האמריקאי של כירורגים לפקרוסקופיים.
  • חבר באיגוד הכירורגים האמריקאיים.AMERICAN COLLEGE OF SURGEONS
  • DIPLOMATE ,AMERICAN BOARD OF SURGERY
  • מנהל מרפאה כירורגית פרוקטולוגית בבית הרופאים בת”א.
  • מייסד ומנהל הסדנא לרפואה דחופה וטראומה של אוניברסיטת תל אביב בשנים 1984-1992.
  • מנתח בכיר בביה”ח “אסותא”.
  • ראשון המטפלים ב-ECHOSCLEROTHERAPY בארץ, כ-15 שנה.
  • ראשון הכירורגים, ועדיין היחיד בארץ שמרפאתו מצויידת במכשירי אולטרא-סאונד.
  • הכירורג היחיד בארץ הבודק את חוליו באופן רוטיני תחת ביקורת אולטרא-סאונד.
  • ראשון הכירורגים, ועדיין היחיד, המבצע בדיקות מחטיות תחת אולטרא-סאונד, וכן ביופסיות תחת אולטרא-סאונד.


אני מאשר שקראתי את התנאים ואני מסכים להם

472 שאלות גולשים בהמשך העמוד

17 בינואר 2015

אבנים בכיס המרה וחיידק הליקובטור פילורי

שלום וברכה לד"ר ותודה מראש על העזרה .
מדובר על אישה בת 35 שסבלה רוב חייה מכאבי בטן חזקים חוזרים ונשנים אשר לעיתים הסתיימו במיון.
בצעירותה אובחן שיש לה אולקוס וכך חיה עם זה, אבל לאחרונה הכאב החריף ועקב כך בוצע גסטרו ונמצא חיידק הליקובטור פילורי ולא אולקוס (!)
כמו כן בוצע אולטראסאונד ונמצאו אבנים בכיס המרה.
למיטב הבנתי הכאבים והסימפטומים של שני הדברים הינם זהים(האם יש קשר בין השניים?) וקשה לדעת מה גורם לכאב – האבנים או החיידק. יש לציין כי במיון נמדד חום ולא היה. לעיתים יש כאבים בכתף ימין וברגל. אבל בעיקר יש כאבי בטן חזקים בבטן העליונה לאחר כמעט כל ארוחה ,הקאות וכדומה, עד כדי כך שהכאבים כאמור מצריכים מיון.
בוצע טיפול אנטיביוטי לא מזמן אך טרם יודעים אם האנטיביוטיקה חיסלה את החיידק או לא מפני שטרם בוצעה בדיקת נשיפה. (התור הוא רק בסוף החודש)
מה לדעתך אופן הטיפול המומלץ ? מה כדאי "לחסל" קודם?
האם כדאי לנתח או שקודם לטפל בחיידק?
כמו כן רציתי לדעת האם שמעת על טיפול בטיפות של אורגנול האם זה מומלץ על ידך או שלא?
תודה רבה, אשמח לתשובתך על כל השאלות אם ניתן

ד"ר ברונו סיגל

חצי עבודה כבר נעשתה : היא טופלה באנטיביוטיקה. כעת נשאר לטפל בחצי השני : יש לכרות את כיס המרה בהקדם.


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
13 בינואר 2015

תוצאות רינטגן

מה זה התוצאה : רנטגן בית חזה.. תשובה : ללא תסנין פרנכימטי או נוזל פלאורלי הבלטיה קלה של שערי הריאות עם ציור ריאתי מוגבר בבסיסים ממצא לא ספציפי יש לישקול המשך ברור הדמייתי על ידי ct בית החזה…

ד"ר ברונו סיגל

ציור ריאתי מוגבר יכות להעיד על מספר מצבים דלקתיים,בראות או בסימפונות. יש להמשיך בברור כפי שהוצע.


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
18 בדצמבר 2014

מודאג

דר שלום במישוש של האזור השקוע מעל הישבן (גב תחתון) מצד שמאל גיליתי גוש בנגיעה בו הוא מאוד תזיזתי וחלק מרגיש לא רך במיוחד ולא כואב הגוש הוא פנים לעור ללא סמנים או נראות לעין מעל העור, אני ממש נבהלתי, מה זה יכול להיות?

ד"ר ברונו סיגל

ברוב הגדול של המקרים אלה גושים שפירים, ליפומה למשל.

למען השקט הנפשי שלך, כדאי ללכת להבדק


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
12 בדצמבר 2014

פיסורה וטחורים כניתוח קוסמטי

ד"ר ברונו שלום

יש לי פיסורה וטחורים (גם פנימיים), אבחנתי את עצמי, אני בן 32, תהליך הופעת הפיסורה והטחורים החל בתקופת הצבא. עד היום כאבתי מס' בודד של פעמים מכך (עד 10 פעמים לערך), כיום אני ללא כאבים, הודות לתזונה, כושר ותחזוק האיזור ברמה ההיגיינית (חוקן מים).
אמנם אני לא סובל פיזית בתכיפות גבוהה אך בהחלט מציק לי איך שהעניינים נראים שם.

השאלה שלי עד כמה ניתן לשחזר את איזור פי הטבעת כך שיהיה נאמן למקור? הוה אומר לבצע את הניתוח בדגש על הפן הקוסמטי של הדבר ומה העלות?

ד"ר ברונו סיגל

בהחלט ניתן אך זה כרוך בכאבים של כשבועיים.

בקשר לעלויות נא לשןחח עם הגב ' יעל  036969999


בברכה, ד"ר ברונו סיגל
10 בדצמבר 2014

פיסורה – ניתוח LLS

אני למעלה מחודש סובל מפיסורה ובשבוע האחרון קיבלתי הפנייה לביצוע ניתוח LLS אני חבר בקופ"ח מאוחדת והפנו אותי לבי"ח איכילוב ושם לעבור בדיקה(נוספת) אצל פרוקטולוג על מנת שיגיד לי אם אני צריך ניתוח או לא.
לאור העובדה שכבר קיבלתי הפנייה לניתוח מפרוקטולוג ואחרי בירורים קצרים גם אם אני יצטרך ניתוח זה יהיה לא לפני חודש יולי :'(

האם אני יוכל לקבל טיפול אצלך שאני חבר ב"מאוחדת" ?

ד"ר ברונו סיגל

אני לא עובד עם מאוחדת אך אשמח לטפל בך. עלות הבדיקה סמלית אך לנתוח יש לדאוג לכסוי בטוחי או פרטי.  ואגב, LLS זו לא השיטה שלנו לטפל בפיסורה, אצלנו לא חותכים את הסוגר כלל .


בברכה, ד"ר ברונו סיגל

שאלות נוספות בנושא: אודות ד"ר ברונו סיגל
